Granadilla kal. 14-16, I.trieda
Krajina pôvodu | Holandsko |
Kategória | Ostatné exotické ovocie |
Množstvo v kartóne | 17 ks |
Cena za kg |
|
Granadilla je tropické ovocie, ktoré vás prekvapí intenzívne sladkou chuťou. Jej hladká, pevná kôra má sprvu zelené sfarbenie, no postupom zrenia prechádza do zlatožltej až oranžovej. Spomínaná šupka nie je jedlá, rovnako ako vnútorná, hubovitá biela dreň – z grenadilly sa konzumuje iba rôsolovitá dužina s jadierkami. Tá je výdatným zdrojom vitamínov A a C, antioxidantov ktoré posilňujú imunitný systém, znižujú zápal a zvyšujú produkciu kolagénu v pokožke. Konzumovať ju odporúčame hlavne čerstvú, pretože práve tak vynikne jej jedinečná chuť a chrumkavá dužina. Môžete ju zamiešať do jogurtu, müsli, ovsenej kaše či ovocného šalátu, alebo odšťaviť do limonád, koktejlov a smoothies - v Peru sa napríklad vo veľkom cedí a kombinuje s pomarančovým džúsom. Chuť granadilly veľmi dobre vynikne v kombinácii s jahodami, čučoriedkami, mandarínkami, červenými pomarančmi, limetkami a mascarpone.
Skladovanie
Granadillu skladujte pri izbovej teplote, kým úplne nedozreje (šupka bude mierne vráskavá), následne ju uchovávajte v chladničke pri teplote 6–10 °C a spotrebujte do niekoľkých dní. Vyhnite sa priamemu slnečnému žiareniu a vlhkému prostrediu, aby sa predĺžila jej čerstvosť a chuť.
Vážení zákazníci,
neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.