Tamarilo
Tamarillo je tropický plod o veľkosti vajíčka s tenkou, lesklou karmínovo červenou šupkou a dužinou podobnou paradajke - jeho pevná mäsitá časť prechádza do rôsolu v miestach, kde sú usadené jedlé semienka. Jeho chuť je kyslá a predsa jemne sladkastá, no šupka je prudko horká, pre to odporúčame plody pred konzumáciou najprv olúpať. Toto exotické ovocie je vynikajúcim zdrojom vitamínu C, taktiež aj vitamínu E, betakaroténu, železa a draslíku, takže zmierňuje zápaly pôsobí ako posilňovač imunity. Môžete ho nakrájať do šalátov, zamiešať do gazpacha či obaliť v cukre a skaramelizovať. Šťavu môžete použiť ako polevu na zmrzlinu a iné dezerty, alebo zamiešať do domáceho džúsu či sviežej letnej limonády.
Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. Upozorňujeme, že zobrazený vizuál môže byť len ilustračný a môže sa líšiť od skutočného vzhľadu. V prípade záujmu alebo nejasností môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.
Skladovanie
Tamarillo skladujte pri izbovej teplote, kým úplne nedozreje (mierne zmäkne na dotyk), potom ho uchovávajte v chladničke pri 6–10 °C a spotrebujte do niekoľkých dní.