Hov. rebro sušené krájané ploché z čestru 100g Naše maso
Krajina pôvodu | Česká republika |
Kategória | Hovädzie |
Cena za kg |
|
Sušené rebro prémiovej kvality z mäsa jalovíc a volov českého strakatého hovädzieho dobytka Balenie obsahuje 100 g krájaného rebrá. Balené vo vákuu. Sušené rebro (pancetta di manzo) vyrábame u nás v Amase podľa receptúry inšpirovanej starými talianskymi a španielskymi postupmi. Je to veľmi zaujímavý variant klasickej bravčovej sušenej slaniny (pancetta). Rebro z čestru potrieme zmesou soli a korenia, ktorému dominuje chuť cesnaku a tymiánu. Po 3 týždňoch mäso opláchneme suchým červeným vínom. Víno spláchne z povrchu soľ a zníži pH (mäso okyslí a tým aj dezinfikuje), čím zároveň podporí fermentáciu. Partiu zavesíme na háčik a 6 mesiacov pozvoľna sušíme. Potom pre vás sušené rebro už len nakrájame na tenké plátky, aby ste si ho mohli vychutnať kedykoľvek a kdekoľvek! Český strakatý dobytok U nás v Amase pracujeme s hovädzím mäsom z plemena "české strakaté" a jeho krížencov. Ide o pôvodné české plemeno, ktoré tvorí zhruba polovicu všetkej populácie hovädzieho dobytka u nás. Strakaté plemená sú rozšírené po celom svete, v okolí švajčiarskeho Bernu sa chovali už od stredoveku. Čestr je vysoko úžitkové univerzálne plemeno, chované na mlieko aj mäso. Farmári nám vychovávajú jalovice a voly tak, aby zvieratá boli dostatočné mäsité a vytvoril sa im tuk pod kožou, a hlavne v mäse. Mäso z takto vykŕmeného dobytka je ideálne na zrenie, a najmä na suché zrenie.
- Narodené: ČR
- Vykŕmené: ČR
- Porazené: ČR
- Búrané: ČR
- Veterinárne číslo: CZ 21740879
- Skladovanie: Skladujte v chlade pri teplote 1–4 °C.
- Návod na použitie: Sušené rebro si najlepšie vychutnáte natemperované na izbovú teplotu, zvýrazní sa tak jeho delikátna chuť a vôňa hovädzieho. Je výborným spoločníkom k vínu, zrejúcim syrom a pečivu, využitie však nájde aj pri varení pokrmov z klasickej talianskej a španielskej kuchyne. Rebro dajte na pizzu, šaláty a rizoto, do cestovín, polievok alebo základov pod mäso, k pošírovanému vajcu či restovanej zelenine. Rebrom, podobne ako pancettou, môžete obaliť mäsové aj zeleninové špízy a potom ich ugrilovať.
Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.
Výživové údaje na 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [Kcal] | 473 kcal |
Energetická hodnota [KJ]: - vačšie ak KCAL | 1980 kJ |
Tuky [Gram] | 52 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny [Gram] | 19 g |
Sacharidy (Uhľohydráty) [Gram] | 1 g |
z toho cukry [Gram] | 0,5 g |
Vláknina [Gram] | |
Bielkoviny (Proteíny) [Gram] | 18 g |
Soľ (NaCl) [Gram] | 4,3 g |
Zloženie výrobku: Trvanlivý fermentovaný výrobok. Zloženie: hovädzie rebro bez kosti, dusitanová soliaca zmes (99,5% kuchynská soľ, 0,5% dusitan sodný), korenie, borievka, tymian, cesnak, bobkový list,cukor, biele víno (obsahuje SYRIČITANY). Na 100 g výrobku bolo použitých 130 g mäsa.
Alergény (zoznam zložiek): -12
Zoznam akejkoľvek zložky, technologickej pomocnej látky odvodenej z látky alebo výrobku, ktorá spôsobuje alergie: E250
Hmotnosť/Objem 1ks balenia: cca 100g. Produkt sa predáva len na celé kusy. Minimálna objednávka pre produkt je 1 ks – cca 100g
Maiselova 38, 110 00 Josefov, Česko