Pomelo červené ks, I.trieda
Pomelo je málo známy citrus špecifický svojou hrubou, zelenou šupkou. Má sýto rúžovú až červenkavú dužinu rovnakej konzistencie ako grepfruit, no tam podobnosť končí, pretože pomelo je pri správnej zrelosti šťavnatejšie a bez horko-kyslej dochuti. Rovnako ako väčšina citrusových plodov prekypuje vitamínom C, no obsahuje aj množstvo enzýmov ktoré podporujú trávenie, odbúravajú tuky a pomáhajú prečistiť organizmus. Ich mäsitá dužina zasýti, osvieži a nabije vás energiou, pri konzumácii si však vyžaduje trpezlivosť – okrem olúpania povrchovej šupky je vhodné, aby ste každý mesiačik zvlášť zbavili aj tenkej, bielej blany ktorá je výrazne horká a môže vám tak skaziť celkový pôžitok. Pomelo sa skvele hodí do ázijských pokrmov, ovocných štiav, šalátov či omáčok. Overenou lahôdkou je v kombinácii s avokádom, čerstvým špenátom, granátovým jablkom či zázvorom.
Skladovanie
Skladujte na chladnom a suchom mieste pri teplote 6–10 °C, mimo priameho slnečného žiarenia.
Vážení zákazníci,
neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.