Bravčové pliecko sušené a údené z přeštického prasaťa 100g Naše maso
Krajina pôvodu | Česká republika |
Kategória | Pliecko |
Cena za kg |
|
Sušené a údené pliecko prémiovej kvality z mäsa preštického čiernobradatého prasaťa. Balenie obsahuje 100 g krájaného pliecka. Balené vo vákuu. Sušené a údené pliecko (spalla, speck) vyrábame u nás v Amase podľa receptúry inšpirovanej starými talianskymi a rakúskymi postupmi. Pliecko z preštíka potrieme zmesou soli a korenia, ktorému dominuje chuť muškátového orieška a bieleho korenia. Po 3 týždňoch opláchneme suchým červeným vínom. Víno spláchne z povrchu soľ a zníži pH (mäso okyslí a tým aj dezinfikuje), čím zároveň podporí fermentáciu. Pliecko zavesíme na háčik, a keď prirodzene uschne, zaúdime ho studeným dymom a 3 mesiace pozvoľna sušíme. Potom už pre vás sušené a zaúdené pliecko len nakrájame na tenké plátky, aby ste si ho mohli vychutnať kedykoľvek a kdekoľvek! Preštické černostrakaté prasa Mäso z preštíkov má vďaka veľkému podielu tuku, ktorý sa nachádza v mäse aj na povrchu, špecifickú chuť a „šmrnc“. Vďaka medzi svalovému tuku je krásne krehké a pekne vonia. Chovatelia vyšľachtili preštické prasa už v 19. storočí krížením miestneho prasaťa (českého hrebenáča) so starými anglickými a nemeckými plemenami, dovážanými po roku 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Väčšina týchto plemien bola černostrakatých so sklopeným uchom, a taký je aj preštík. Jeho kvalitné mäso sa tradične používalo hlavne na výrobu vyhlásenej Pražskej šunky. V dvadsiatom storočí bol chov týchto prasiat mäsovo-sadlového typu s vyššou vrstvou chrbtového tuku potláčaný v prospech výrazne mäsových prasiat, ktoré prinášajú rýchlejší a jednoduchší zisk. Teraz sa preštíci vracajú do popredia záujmu, a dokonca sa stáva, že niektorí chovatelia vydávajú za preštíky iné strakaté plemená. Našimi partnermi sú však iba chovatelia s uznanými chovmi preštických čiernostrakatých prasiat. Ak sa chcete dozvedieť viac o preštíkoch, odporúčame podcast Fanklub pozoruhodných surovín. Jeden diel je venovaný práve preštickému černostrakatému prasaťu.
- Narodené: ČR
- Vykŕmené: ČR
- Porazené: ČR
- Búrané: ČR
- Veterinárne číslo: CZ 21740879
- Skladovanie: Skladujte v chlade pri teplote 1–4 °C.
- Návod na použitie: Sušené a zaúdené pliecko si najlepšie vychutnáte natemperované na izbovú teplotu, zvýrazní sa tak jeho delikátna chuť a vôňa preštíka. Je výborným spoločníkom k vínu, zrejúcim syrom a pečivu. Hodí sa aj do sendvičov a využitie nájde aj pri varení pokrmov z klasickej talianskej a rakúskej kuchyne.
Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.
Výživové údaje na 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [Kcal] | 253 kcal |
Energetická hodnota [KJ]: - vačšie ak KCAL | 1056 kJ |
Tuky [Gram] | 16 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny [Gram] | 5,3 g |
Sacharidy (Uhľohydráty) [Gram] | 0,5 g |
z toho cukry [Gram] | 0 g |
Vláknina [Gram] | |
Bielkoviny (Proteíny) [Gram] | 27 g |
Soľ (NaCl) [Gram] | 4,6 g |
Zloženie výrobku: Trvanlivý fermentovaný mäsový výrobok. Zloženie: bravčové pliecko bez kosti, morská soľ, čierne korenie, hnedý cukor, muškátový orech, cesnak, červené víno (obsahuje SYRIČITANY). Na 100 g výrobku bolo použitých 150 g mäsa.
Alergény (zoznam zložiek): -12
Zoznam akejkoľvek zložky, technologickej pomocnej látky odvodenej z látky alebo výrobku, ktorá spôsobuje alergie:
Hmotnosť/Objem 1ks balenia: cca 100g. Produkt sa predáva len na celé kusy. Minimálna objednávka pre produkt je 1 ks – cca 100g
Maiselova 38, 110 00 Josefov, Česko